Sighișoara – Sănătatea ta Contează

Ghid de Sanatate

Continuăm campania de informare, în cadrul proiectului AP1.32 ”Sănătatea ta contează! – Servicii de prevenție, asistență medicală și educație pentru sănătate pentru grupurile vulnerabile” finanțat în cadrul Apelului deschis de propuneri proiecte nr. 1”Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv romi”, apel finanțat în cadrul Programului ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, proiect coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Municipiul Sighișoara, prin publicarea Ghidului de Educație pentru Sănătate adresat întregii familii.

Ghidul conține informații relevante cu privire la factorii de risc, prevenție, conduită și tratament într-un limbaj accesibil publicului larg, acesta fiind structurat în trei secțiuni majore astfel:

 (1) sănătatea mamei și a copilului și sănătate reproductivă;

 (2) sănătatea adultului și vârstnicului;

 (3) sănătate mintală.

Secțiunea referitoare la sănătatea mamei și a copilului și sănătate reproductivă conține informații medicale cu privire la sănătate sexuală și planning familial, informații medicale cu privire la sarcină și naștere, la nutriția, creșterea și dezvoltarea sugarului și copilului mic.

Secțiunea dedicată adulților și vârstnicilor conține informații generale cu privire la profilaxie, dar și informații țintite asupra prevenirii celor mai răspândite boli transmisibile (ex. covid, hepatită, tuberculoză, etc.) și netransmisibile (ex. bolile cardiovasculare, diabet, etc.).

Secțiunea dedicată sănătății mintale conține informații cu privire la tulburările afective și emoționale, dependențe, impactul violenței în familie asupra sănătății mintale a copilului și adultului.

Ghidul de Educație pentru Sănătate va fi distribuit gratuit în format print în rândul a aproximativ 2000 de beneficiari.

Ghidul de Educație pentru Sănătate poate fi consultat și descărcat în format PDF aici 2Ghid de educatie sanatate