Sighișoara – Sănătatea ta Contează

Cursuri de prim ajutor pentru voluntari

În data de 24.02.2024, în cadrul proiectului ”Sănătatea ta contează!”, Centrul de Voluntariat ”SPERANȚA”, componentă a Centrului de Îngrijire și Ocrotire a Sănătaății Hetiur, au fost organizate cursurile de prim ajutor și intervenție în caz de urgență medicală, prin care voluntarii centrului au fost instruiți de specialiști cu privire la măsurile de bază de prim ajutor premedical acordate adulților sau copiilor în nevoie.
Astfel, au fost organizate două cursuri:
 1 curs de prim ajutor pentru bebeluși și copii, pentru 20 de participanți. Aceștia au fost instruiți cu privire la: măsuri de siguranță în locuință, estimarea situației și evaluarea primară, acordarea primului ajutor în situații diverse precum: reacție alergică, hemoragie, arsuri inclusiv prin electrocutare sau insolație, înec,febră, înghițire a unei substanțe toxice, sufocare ș.a.m.d.
 1 curs de prim ajutor pentru adulți, pentru 30 de participanți. Aceștia au fost instruiți cu privire la estimarea situației și evaluarea primară și acordarea primului ajutor în cazuri diverse precum: pierderea stării de conștiență, hemoragie, luxații/entorse, arsuri inclusiv prin electrocutare sau insolație, înec, sufocare, stop cardio-respirator ș.a.m.d.
Cursurile au fost asigurate de Societatea Națională de Cruce Roșie din România – Filiala Mureș și este acreditată la nivel național. Cursurile au avut o durată de aproximativ 12 ore, în cadrul cărora participanții au fost instruiți de specialiști în domeniu în urma căruia vor primi certificat de absolvire care confirmă că persoana este instruită să acordul primul ajutor.
De asemenea, voluntarii au beneficiat și de instruire în Securitate și Sănătate în Muncă.