Sighișoara – Sănătatea ta Contează

Ghid de Sănătate

Continuăm campania de informare, în cadrul proiectului AP1.32 ”Sănătatea ta contează! – Servicii de prevenție, asistență medicală și educație pentru sănătate pentru grupurile vulnerabile” finanțat în cadrul Apelului deschis de propuneri proiecte nr. 1”Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv romi”, apel finanțat în cadrul Programului ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021, proiect coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Municipiul Sighișoara, prin publicarea Ghidului de Educație pentru Sănătate adresat întregii familii.

Ghidul conține informații relevante cu privire la factorii de risc, prevenție, conduită și tratament într-un limbaj accesibil publicului larg, acesta fiind structurat în trei secțiuni majore astfel:

 (1) sănătatea mamei și a copilului și sănătate reproductivă;

 (2) sănătatea adultului și vârstnicului;

 (3) sănătate mintală.

Secțiunea referitoare la sănătatea mamei și a copilului și sănătate reproductivă conține informații medicale cu privire la sănătate sexuală și planning familial, informații medicale cu privire la sarcină și naștere, la nutriția, creșterea și dezvoltarea sugarului și copilului mic.

Secțiunea dedicată adulților și vârstnicilor conține informații generale cu privire la profilaxie, dar și informații țintite asupra prevenirii celor mai răspândite boli transmisibile (ex. covid, hepatită, tuberculoză, etc.) și netransmisibile (ex. bolile cardiovasculare, diabet, etc.).

Secțiunea dedicată sănătății mintale conține informații cu privire la tulburările afective și emoționale, dependențe, impactul violenței în familie asupra sănătății mintale a copilului și adultului.

Ghidul de Educație pentru Sănătate va fi distribuit gratuit în format print în rândul a aproximativ 2000 de beneficiari.

2Ghid de educatie sanatate

Noutăți

Cursuri de prim ajutor pentru voluntari

În data de 24.02.2024, în cadrul proiectului ”Sănătatea ta contează!”, Centrul de Voluntariat ”SPERANȚA”, componentă a Centrului de Îngrijire și Ocrotire a Sănătaății Hetiur, au fost organizate cursurile de prim ajutor și intervenție în caz de urgență medicală, prin care voluntarii centrului au fost instruiți de specialiști cu privire la… Mai departe »

Ghid de Sanatate

Continuăm campania de informare, în cadrul proiectului AP1.32 ”Sănătatea ta contează! – Servicii de prevenție, asistență medicală și educație pentru sănătate pentru grupurile vulnerabile” finanțat în cadrul Apelului deschis de propuneri proiecte nr. 1”Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv romi”, apel finanțat în cadrul… Mai departe »

Anunț

Vino la Centru, sună-ne ori scrie-ne pe Whatsapp la numărul 0771508273 (Centrul din Hetiur) între orele 9-17, sau sună la 0265777844 (Fundația Veritas), pentru a afla ce detalii sau documente trebuie să prezinți pentru a deveni beneficiar al proiectului ”Sănătatea ta contează!- Servicii de prevenție, asistență medicală și educație pentru… Mai departe »

La mulți ani 2024!

E cumpăna dintre ani! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri. La mulţi ani ! Mai departe »

Sunet de colinde

În data de 21 decembrie a.c., Centrul de Îngrijire și Ocrotire a Sănătății ”Împreună” din Hetiur a primit colinătorii școlii și grădiniței din Hetiur. Copiii ne-au făcut să simțim magia sărbătorii Nașterii Domnului prin colinele minunate, iar inocența și bunătatea lor au însuflețit Centrul de Îngrijire și Ocrotire a Sănătății… Mai departe »