Sighișoara – Sănătatea ta Contează

Implementare proiect Veritas

În cadrul proiectului ”Sănătatea ta contează! – Servicii de prevenție, asistență medicală și educație pentru sănătate pentru grupurile vulnerabile”, Fundația Veritas Sighișoara este partener alături de Ministerul Sănătății, Primăria Trondheim – Norvegia, Primăria Sighișoara și Direcția de Asistență Socială Sighișoara.

În perioada iunie-iulie, la sediul Fundației Veritas se desfășoară activitățile școlii de vară pentru sănătate, din cadrul proiectului ”Sănătatea ta contează! – Servicii de prevenție, asistență medicală și educație pentru sănătate pentru grupurile vulnerabile”,  AP1.32  selectat pentru finanțare în cadrul Apelului deschis de propuneri proiecte nr. 1 ”Îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în special pentru grupurile vulnerabile, inclusiv Romi”, apel finanțat în cadrul Programului ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanism Financiar SEE 2014-2021, conform contractului de finanțare nr. AR19073/26.10.2022.

Astfel, în cadrul activităților organizate de Fundația Veritas de tip ”Școala de vară” participă un număr de 120 de copii și adolescenți din Sighișoara, Rora, Daneș, și Seleuș, din cadrul Serviciului de recuperare de zi pentru copilul cu dizabilități din comunitate,  Asociația Perspective Daneș și cei recomandați prin Asociația AUM, în urma cărora aceștia beneficiază de activități educative cu privire la sănătate, igienă și alimentație.

Pe parcursul activităților copiii și adolescenții învață despre corpul uman, alimentația sănătoasă, rolul activității și al odihnei pentru o bună funcționare a organismului, precum și despre importanța echilibrului între trup, minte și suflet.

Aceștia servesc zilnic gustări sănătoase, fructe și un prânz consistent.

De asemenea, prin activitățile desfășurate în cadrul Școlii de vară copiii și adolescenții sunt încântați să participle la jocuri creative și interactive iar la finalul activității fiecare copil primește un premiu de participare constând în cărți,  jocuri și materiale igienico-sanitare.

Primar,

Ioan-Iulian Sîrbu